X-Men (2000-2011)

X-Men (2000)

Ο Σάικλοπς, η Τζιν Γκρέι και η Στορμ είναι τα παιδιά του homo superior - αποτελούν τον επόμενο κρίκο στην αλυσίδα της ανάπτυξης. Ο καθένας τους γεννήθηκε με μια μοναδική μετάλλαξη η οποία έκανε την εμφάνισή της στην εφηβεία: ο Σάικλοπς εκτοξεύει από τα μάτια του μια δέσμη ακτίνων τόσο ισχυρή που μπορεί να προκαλέσει ρωγμές σε βουνά. Η Τζιν διαθέτει τηλεκινητικές και τηλεπαθητικές δυνάμεις. Όσο για τη Στορμ, όπως φανερώνει και το όνομά της (καταιγίδα), είναι σε θέση να επηρεάζει τις κλιματολογικές συνθήκες. Υπό τη διδασκαλία του Καθηγητή Χ, αυτοί οι χαρισματικοί μαθητές έχουν μάθει να ελέγχουν και να κατευθύνουν τις δυνάμεις τους για το καλό της ανθρωπότητας, παρόλο που η μισαλλόδοξη κοινωνία τους αντιμετωπίζει ως τέρατα της φύσης. Πρώτος και μεγαλύτερος εχθρός αυτών των διαφορετικών παιδιών, που αριθμούν πλέον χιλιάδες ανά τον κόσμο, είναι ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Κέλι.
Στην ομάδα του Καθηγητή Χ έρχονται κάποια στιγμή να προστεθούν ο Λόγκαν/Γουλβερίν, ένας μοναχικός μαχητής με εκπληκτικές θεραπευτικές ικανότητες, αδαμάντινες οπλές και ζωώδη οργή, καθώς και η Ρογκ, μια κοπελίτσα που μπορεί να αφομοιώνει τις δυνάμεις αλλά και τις μνήμες όσων αγγίζει. Καθώς ο Γουλβερίν και η Ρογκ προσπαθούν να προσαρμοστούν στη ζωή μεταξύ των ομοίων τους, οι Χ-Men εμπλέκονται σε μια αδυσώπητη σύγκρουση με τον πρώην συνάδελφο και φίλο του Καθηγητή Χ, Έρικ Λέσνερ ή Μαγκνέτο, έναν από τους πιο ισχυρούς μεταλλαγμένους της γης
Είδος Ταινίας:Δράση | Περιπέτεια | Sci-Fi
Πρεμιέρα:13 Οκτ του 2000 (Ελλάδα)
Σκηνοθέτης:Bryan Singer
Σενάριο:Tom DeSanto,Bryan Singer
Ηθοποιοί:Patrick Stewart, Hugh Jackman and Ian McKellen
Διάρκεια:104'
X-Men (2000) on IMDb
trailer:εδώ 









 
X-Men (2003)

Οι «πολιτοφύλακες» των μεταλλαγμένων καλούνται να διαφυλάξουν και πάλι την ειρηνική συνύπαρξη με τους ανθρώπους απο μεταλλαγμένους που τρομοκρατούν και ανθρ'ωπους που προσπαθούν να τους καταστρέψουν. Αυτή τη φορά, η δράση μεταφέρεται στο «σχολείο χαρισματικών παιδιών» αλλά και μέσα στο Λευκό Όικο. Οι εντυπωσιακές μάχες είναι σε πρώτη ζήτηση και εδω, ενώ νέοι χαρακτήρες κάνουν την εμφάνισή τους και οι ήδη γνωστοί παίρνουν περισσότερο χρόνο για να δείξουν τι μπορούν να κάνουν.Είδος Ταινίας:Δράση | Περιπέτεια | Sci-Fi
Πρεμιέρα:2 Μαΐου 2003 (Ελλάδα)
Σκηνοθέτης:Bryan Singer
Σενάριο:Zak Penn,David Hayter
Ηθοποιοί:Patrick Stewart, Hugh Jackman and Halle Berry 
Διάρκεια:133'
X2 (2003) on IMDb
trailer:εδώ 
 













 X-Men: The Last Stand (2006)



Στο κοντινο μελλον η εξελιξη του ανθρωπινου ειδους εχει οδηγησει στην εμφανιση μεταλλαγμενων ανθρωπων οι οποιοι κατεχουν ειδικες δυναμεις. Μοναχα που ο φοβος της ανθρωποτητας για τα νεα ειδη εχει δημιουργησει ενα ασφυκτικο ρατσιστικο κλιμα. Ο ρατσισμος αυτος ειναι που θα οδηγησει και στη συγκρουση μεταξυ των μεταλλαγμενων. Συγκεκριμενα μεταξυ του καθηγητη Ξαβιε (αρχηγου των X-MEN) που θελει να πεισει με ειρηνικο τροπο τους κοινους ανθρωπους οτι οι μεταλλαγμενοι δεν αποτελουν κινδυνο απο τη φυση τους και του Μαγκνετο που με τη βοηθεια μιας μηχανης θελει να επιταχυνει τη διαδικασια μεταλλαξης σε ολους τους ανθρωπους. Στη συγκρουση αυτη ιδιαιτερο ρολο θα παιξουν ο Λογκαν, ενας μεταλλαγμενος χωρις παρελθον, και ενα νεαρο κοριτσι η Ρογκ. Οι τελευταιοι στη προσπαθεια αναζητησης ταυτοτητας θα βρεθουν αναμεσα στο «παιχνιδι» των Ξαβιε και Μαγκνετο.
Είδος Ταινίας:Δράση | Περιπέτεια | Sci-Fi
Πρεμιέρα:25 Μαΐου 2006 (ΗΠΑ)
Σκηνοθέτης:Bryan Singer
Σενάριο:Simon Kinberg, Zak Penn
Ηθοποιοί:Patrick Stewart, Hugh Jackman and Halle Berry
Διάρκεια:104'

trailer:εδώ






MIRROR


 X-Men Origins: Wolverine (2009)

Επιστροφή στο παρελθόν, για να γνωρίσουμε το ξεκίνημα του θρυλικού μεταλλαγμένου ήρωα Wolverine (Hugh Jackman), κατά κόσμον Jack Logan. Ο νεαρός Jack με τον αδελφό του Victor το σκάνε από το σπίτι τους, μετά από ένα τραγικό γεγονός. Αφού περιπλανηθούν τυχοδιωκτικά στον κόσμο, θα τους στρατολογήσει ο William Stryker (Danny Huston) σε ένα σώμα μεταλλαγμένων πολεμιστών. Λίγο αργότερα ο Wolverine αποσύρεται, όμως ο Stryker θα τον εντοπίσει χρόνια αργότερα για να του ζητήσει να επιστρέψει στην ενεργό δράση και στο νέο στρατιωτικό πρόγραμμα, 'Weapon X'.
Πρωταγωνιστούν:Hugh Jackman,Liev Schreiber,Ryan Reynolds
Σκηνοθέτης:Gavin HoodGavin
Σενάριο:David Benioff,Skip Woods 
Είδος Ταινίας:Δράση|Περιπέτεια|Sci-Fi|Θρίλερ
Επίσημη Πρεμιέρα:29 Απριλίου 2009 (Ελλάδα)
Διάρκεια:107'
X-Men Origins: Wolverine (2009) on IMDb


trailer:εδώ 










X-Men: First Class (2011)

Προτού οι Τσαρλς Ξαβιέ και Έρικ Λενσέρ πάρουν τα ονόματα Professor X και Magneto αντίστοιχα, ήταν δύο νέοι άντρες που ανακάλυπταν τις δυνάμεις τους για πρώτη φορά.
Πολύ πριν γίνουν οι μεγαλύτεροι εχθροί, ήταν κολλητοί φίλοι, δούλευαν μαζί, αλλά και με άλλους μεταλλαγμένους για να σταματήσουν τη μεγαλύτερη απειλή που είχε γνωρίσει ποτέ ο κόσμος. Στην πορεία όμως, δημιουργείται μια ρήξη ανάμεσά τους, που οδηγεί στον αιώνιο πόλεμο μεταξύ της Αδελφότητας του Magneto και των X-Men του Professor X.
Πρεμιέρα στην Ελλάδα: Πεμ 2 Ιουν 2011
Είδος Ταινίας:Δράση | Περιπέτεια | Sci-Fi
Πρεμιέρα:9 Ιουνίου 2011 (Ελλάδα)
Σκηνοθέτης:Matthew Vaughn
Σενάριο:Ashley Miller,Zack Stentz
Ηθοποιοί:James McAvoy , Michael Fassbender , Kevin Bacon
Διάρκεια:132'


trailer:εδώ


 







Δεν υπάρχουν σχόλια: